Nur Dayana Batrisyia. Powered by Blogger.

Search

Life in Kolej Matrikulasi Selangor (Part I)

CAUTION. This content contains heavy images.
There will be multi language, Bahasa Malaysia and English.
~~~

So this is the front view. (please pretend like there is no one standing there)








Orientation week
(I was at S)

KMS at night. Isn't it beautiful?

Okay nak buat room tour sikit.

View from my window.


My bed. You can see there is a lot of purple colour here.
Baru-baru lagi memang la kosong kan hehe.



Haa. Kan dah mula bersepah.
Kalau korang nak tahu, satu bilik share 4 orang. My spot is on the left side near the window.


Okay ni nak cerita lebih sikit. Dapat bilik nanti katil korang akan susun dua kanan, dua kiri. So basically masing-masing punya port kat setiap penjuru bilik. Bayangkan bilik korang 4 segi kan. Ha so katil kat 4 penjuru tu. Actually, susunan katil, almari, meja belajar tak boleh diubah takut roomate tak selesa ke what not. Tapi kalau korang tak selesa dengan susunan bilik, pandai-pandai la bincang dengan roomate ye. So me and my roomate dah sebulat suara nak ubahsuai bilik. Ini lah proses dia.. Ye, kita orang susun time malam.



And, ni hasilnya. Dalam phone takde la pulak gambar after yang cantik-cantik kan so ni jelah yang ada. Dua katil lagi kat belah lain. 



My ootd mirror :p



Finally, my room photos on the last day in KMS. (memang kena susun balik seperti susunan asal)



To be remembered.

P/S: There will be part II. Stay tune!




14 comments

  1. Replies
    1. Haha yeke? ramai cakap bilik dekat matrik selangor luas compared to other matrik tapi taktahu la hehe

      Delete
  2. agak besar jugak bilik.. =)
    sis pun suka arrange katil jadi double masa belajar dlu. hehehe
    Tiba tiba rindu zaman belajar. menggamit memori gituw. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan! boleh jadi queen bed terus. sebab lagipun kipas dekat tengah tengah thats why kita orang ubah. hehehe nanti saya pun jadi mcmtu la kot sekarang tak rasa sgt lagi XD

      Delete
  3. Besarnya bilik! dekat KMM kecik lagi dari KMS. Dahlah batu bata hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha yeke? xD Maybe sebab KMS baru je lagi kot so basically everything is new :)

      Delete
  4. Luasnya bilik.. untung lah ... eh result keluar dah kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha cukup la untuk 4 orang. Dah, tunggu result upu sekarang :)

      Delete
    2. i see... result mesti cemerlang punya. haha congrate2

      Delete
  5. Hye sis.. Nx tnye tentang pkaian.. Always kne pkai bju kurung kn?? Bju kurugn tuu.. Bju krung moden boleh?? Yg x de pesak.. Kbaye plak mcm mne?? Boleh pkai??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai. Yup dekat matrik memang hari hari kena pakai baju kurung. Baju kurung moden boleh je rasanya. Make sure tak over sangat la but kebaya tu better elakkan.

      Delete

Blog Archive